Традиционни ястия

КАРТОФЕНА ЯХНИЯ

Необходими продукти:

1 кг картофи
1 глава кромид лук
1 домат
400 мл вода
олио
сол на вкус
1 чаена лъжичка магданоз ( пресен или сушен)
1 супена лъжица млян червен пипер
черен пипер по желание


Начин на приготвяне:

Обелете, измийте и нарежете на ситно лука. В тенджера налейте олио, така че да покрие леко дъното. Загрейте на слаб огън мазнината и изсипете лука. Покрийте с капак и задушавайте, докато лука поомекне.



Обелете, измийте и нарежете на едри кубчета картофите.



Изсипете ги при лука и отново похлупете с капак, за да се задушат и картофите.



Измийте и нарежете на ситно домата.



Когато картофите поомекнат, изсипете 1 супена лъжица червен пипер. Разбъркайте добре и добавете доматите.




Прибавете чубрицата, солта, черния пипер и магданоза и разбъркайте. Налейте студена вода ( около 400 мл), така че водата да покрие картофите.





Похлупете с капак и гответе на тих огън до готовност. Сервирайте яденето топло.